Навигация
Реклама
Реклама

Од Патаја до Самуи - со автобус и траект

  1. Како стигнавме од Pattaya да Koh Samui со автобус и ферибот
  2. Како да купите билети на интернет за автобус и ферибот до Самуи

Да, тоа се случува за време на едно патување што сакате да ја посетите Pattaya на евтини и евтини Pattaya и да се релаксираат на зелениот и чист остров Koh Samui. Посетивме неколку места на нашата последна посета на Тајланд, ќе има повеќе време, ќе посетиме повеќе градови и острови. Трасата беше како што следува: Бангкок, Патаја, Самуи, Пхукет, Краби, Пхукет, Бангкок. Од Pattaya, решивме да одиме во Самуи со автобус, а потоа со ферибот.

Морам да кажам веднаш, најзгодно начин да стигнете до Самуи од Бангкок. Во автобусот до Бангкок само неколку часа далеку, ако нема сообраќајни метежи. И автобусите одат по овој пат буквално на секои половина час. И веќе од Бангкок, влезете во авион и за еден час ќе бидете на Кох Самуи!

Зошто не го сторивме тоа? Преплавена. Ако не сакате да потрошите време, одлучивме дека од Патаја до Кох Самуи би било полесно, побрзо и поефтино да се оди во Бангкок без да се пријавиш во Бангкок. Но, следниот пат нема да одам такво.

Но, следниот пат нема да одам такво

Кој ќе одговара на овој метод?

  • 1. Аерофобни. За кого секој лет е стрес и ужас, подобро со автобус, се разбира.
  • 2. Економични туристи. Ако патувате сами, ферибот автобус од Pattaya да Кох Самуи ќе биде поевтин од се враќа во Бангкок, а потоа летаат до Кох Самуи. Погледнете за себе: автобусот чини 850-1200 бах од Патаја до Суратрани, плус ферибот од 130 бата. Авион Бангкок - Самуи е 12000-20000 бахти, автобус Паттаја - Бангкок 150-200 бахти.

Погледнете цени за летови од Бангкок до Кох Самуи во реално време

Како стигнавме од Pattaya да Koh Samui со автобус и ферибот

Автобуски билети за Surrathani се продаваат во Pattaya Северна автобуска станица. Пристигнавме во оваа автобуска станица од Бангкок.

Пристигнавме во оваа автобуска станица од Бангкок

Северна Терминал Автобуска станица во Pattaya

Најдобро е да се земат билети за жолтиот ноќен автобус.

Тука е жолтиот ноќ тајландски автобус.

Таму, седиштата се преклопуваат и можете да спиете. Точно, ако сте високи, тогаш спиењето ќе биде непријатно. Седиштата се дизајнирани за локални.

Билетот чини 1198 бахти. Оваа сума вклучува вода, колачиња и вечера во автобуската станица.

Оваа сума вклучува вода, колачиња и вечера во автобуската станица

Распоред на автобус

Не знам зошто оваа вечера е потребна, навистина. Ние не паднавме на автобуска станица во два наутро, нè доведоа до маси. Имаше гарафа со вода, чинии со супа и заедничка плоча од салати. Ние немаме ништо ако. Најпрво, воопшто не изгледаше апетитивно. Второ, дали има два часа наутро?

До седум наутро пристигнал на пристаништето Сурратхани. Тие ги зеле билетите за ферибот, кој се случи за околу 20 минути. Еден час и половина на ферибот - и здраво Самуи!

Фери да Самуи е голема. Можете да седите внатре, и можете да седнете на палубата, на свеж воздух.

Како да купите билети на интернет за автобус и ферибот до Самуи

Во оваа форма, можете да најдете автобуски билети и право на ферибот до Самуи. Точно, ќе биде неопходно да се оди од Бангкок. Изберете компанија Лампраја. Патувавме од оваа компанија. од кох самуи до пукет одлично патување испадна!

Зошто не го сторивме тоа?
Кој ќе одговара на овој метод?
Второ, дали има два часа наутро?
#
Пользовательское соглашение | Copyright © 2016 Все права защищены.